12/31/10

:(

0 comments
saya beli shawls baru kasot baru sebab nak sambot new year dgn dye . last2 dye dgn kwn dye sebab sy xle lik lambat :( cm dah xde smngat lak nk wat ape2 . msti skrg dye nga seronok kan ? ape pon xdpt . duk umah tido aje lah . tu pon ok jugak . erm .....


btw HAPPY NEW YEAR  

missing :(

0 comments
tadi my lovely frens kol . erm PUTERI NOR AMNI . dye saje jek kol . cz saya msej tadi . ingt nak ajak kelua . pegi pasar . tapi !!!!!!!!!! her voice really sad . hahaha . sore dye sgt pelik dan kasar . kehilangan suara yang merdu akibat demam yang melanda dirinya seminggu lepas . cian sgt2 :( tapi tape hope suara merdu dye kembali semula .

a day before new year !

0 comments
shri sebelom new year ( harini ) saya bangun pada jam 11 a.m . ahakz semalam saya tido 15jam . hebat tak ? so after saya bangun saya kol syir ( kakak ) kami keluar ke TIMES SQUARE . before kua mak bising2 ah cam bese sedare nak datang aku nak keluar . ah ! peduli hape saya . so siap2 sume ( bak kate am saya ni selekeh ) sebab tshirt and jeang and tudung shje . dye x suke . abnd the most thing my selipar jamban yg tetap di hati . hahahaha . kan selekeh . 
pastu sampia jek  TS bli kasot and cap amat . pastu mkan dan pulang . mak dah kol bebel lagi suh pulang . nak kua sikit pon tak le !huh ! malam nnye perancangan takde kot ! am pon xnk amik . kwn2 bz sume nye . jadi saya sambut NEW YEAR di atas katil beserta bantal ucuk dan selimut ! yeay ... best tak new year saya ? hahahahaha
btw to all my followers and readers . i wish to all of u HAPPY NEW YEAR . keep smile and keep a great day in new year . tanam azam dan sempurnakan untuk diri sendri . azam saya ? saya akan keep folow 2010 becoz ade  yang x sempurna lagi :) so . gembira selalu dan ceria selalu . HAPPY NEW YEAR ALL ............................ =,='

12/24/10

ceritera cinta si dye

0 comments
ho ho ho . merry christmas ( betol ke ? ) hahahaha . taram ajek . yang lain belakang umah mak ko punye cerita .oh ho still ingat ag story sal semalam . alah yang pasal si J dan si A tu . saya baru tahu tadi mereka suda berpisah . si A mintak kat si J putus dan hanye berkawan . how sad ?? terok nye !!1 tp dye jugak sahabat saya . erm upenye si J tahu yg si A pegi tengganu jmpe lelaki lain . cian dye . tapi xpe ah si J da redha pon .

apepon lpas ni harap si A pikir elok2 . amik kptsn gune otak bkn ikot jiwa remaja . kerana itu sume ade positif negetif nye . pikir orang lain berubah lah kerana diri sendiri .

12/22/10

jujur atau tak ????

0 comments
entry kali ni cam pelik kan tajuk dye . tapi ni yang saya nak bagi tahu . saya sgt rungsing sekarang . saya xtahu macam mane lagi nak buat tok bg dye sedar diri . erm cam ne ek ? saya buntu . tpi kesian sangat kat si lelaki . saya xnk bersubahat tapi dye kawan saya :(

ok story dye camni . saya punya sahabat . dye A dan kekasih hati dye J ( nak tunang bln 2 ni ) . tapi si J pegi johor keje sane . pemergian si J sgt diratapi oleh si A ni . tp tok 2 hari shje . lps jek dr tu dye cri scndle. itu x kesa sgt ( salah jugak ) tp dye nk wt tok hlg bosan , ok sy xkesa sgt . si J pegi JOHOR bekerja tok cri duit bg pertunangan yg akan berlangsung . bagus jugak sebab dye serius dlm hbgn ni . tp si A wt bnda xelok blakang dye ( bkn seks ) . dye curang . dye ade sugar dad , scndle bersepah . boleh ke ? kesian sgt tgok di J ni . dye bg kepercayaan yang teramat sangat kat si A tp ..... yang wt lagi saya rase bersalah kat si J ni . kerana si A ni pergi terengganu jmpe scndle dyr . sanggup betol die begitu ??? . kenapa dye x pegi johor jmpe si J ? dye pergi terengganu selama 4 hari semata mata nak jmpe lelaki yang baru dikenali . sungguh tak percaya . namun apakan daya tu kemahuan dye , tetapi saya kesian si J . dye x tahu apa2 . dye diperbodohkan sebegitu rupa . saya xtahu ape yang harus saya lakukan bagi menyedarkan sahabat saya . saya keliru dan buntu. apa yang perlu saya lakukan ?????


TOLONG LAH SAYA . SAYA XNAK BERSUBAHAT . SAYA KESIAN SI LELAKI TETAPI SAYA XNAK  HILANG SEORANG SAHABAT . TOLONG LAH !!!!!

heeeeee :)

0 comments
now saya di bowling alamanda . ops ! mmg tiap2 hari saya disini . kerana saya bekerja disini . saya gembira gila harini . saya pun tak tahu mengapa . tapi sangat gembira . saya kan sentiasa gembira .


oh yeay ! sebelom terlupa . i was read my scandle berjaya blog . it was so sad . really . and i fell sorry 4 him . really . but i know how strong he is . dye le trima what happen now .ermmmmmmmmm :(



oh ! sebelom terlupa sesuatu . tadi kan ade one of the gyuy yg ade tournament kat sini sgt cute . hes tall and cute . nme dye FARIS :) oh ! berbunge bunge hati ni tengok muke dye . serius . dye pakai bju wane biru and saiz kasut dye 9 . korang tau ? mesti tak kan ? aku tau wei . dye sgt2 sweet . x lah hensem but cute . serius nak pandang jek muke dye . tapi dari jauh aje . dekat2 xle . kang x di layan malu seyh ! .



ermmmmmm . and again i was fight with si DIA . huh ! end the last thing yg kua dari mulut dye ialah BREAK UP . from today were nothing ! such a *&@k%$# . really stress . xnk sudah ah . xpe i'll accepted . nak buat cam ne org xnk takkan nk terhegeh2 . ho ho ho . 




just this 4 today . and i'll write later :) 




pesanan : jangansesekalimenyeksaoranglainnantidirisendiriyanglebihtersiksa.hargailahapepunyangadekeranaitulebihberhargadanyangpentinghappyslalukeranakegembiraanitumembuatoranglaintersenyum :)

12/21/10

oh my god oh god OH MY GOD !!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comments
OH MY GOD ! 
tadi gado gado then hes want to break up !!! OH MY GOD ! serius ke ? mestilah serius . dye just anta msj and said i will let u go FOREVER and now we just being a FREINDS . just freinds ???? yes ! just being a freinds OK . erm , sedey jugak but this all what he want . i will never crying 4 this disicion . and i hope we will being frens 4 ever . now i am SINGLE :(

fuh ! lega den :)

0 comments
huh ! selamat selamat :) today saya bangun awl . ahakz , sebb madia mengajak saya pergi ke pameran buku . oh no ! novel best2 . disebabkan saya minat reading2 novel jadi saya beli 1 shje kerana duit tarak :( 

s today cam bese keje nek bus . oh no ! im late . again ? yep again and again . saya sampai di tempat keje pukul 5.30 . yes ! im late 30 minutes again :) muke jek ganas tapi bile lambat rase nak nanis . why why why ? bcoz taknak kene mara . sib bek aq dtg supervisor tak nmpak . that means im safe again . again and again . terasa cam lucky day pulak . 
dalam rase bangge tak kene mara dgn bos tp i am being a bad person when i make someone angry :( sorry syg . i dont do again and again . but not sure yet . if i repeat that things again plis do not bubling2 again yeah ! sorry sgt u marah2 smpi i terpaksa off hp OPS ! bkn off tp betri tade ah ! bile on jek hp u marah and keep sound me . aduh ! kene lagi . ahakz . tp best bile x kene marah rase lain jk . but still not OK yet . hot we will ok soon as posible . penat ah gado2 ni . xlarat .

oh btw i already take my dinner . so awl rite ? bese ah kang lambat2 xde lauk pulak . but i eat just a little . but i dont know why . so i hope sgt si DIE can forgive me again and again :) . and to all have a great dinner :)

12/20/10

no title but ........

0 comments
erm ..... oh ! btw dah smpi tempat keje dah ! ujan lebat gila . fuh selamat sampai . dah uh lambat sib bek x kene marah . lau x mampus den . sib bek superviser cool arini . ntah2 dorg x pasan aq dtg lmbat . eleh lambat skit jek . x smpi pon sejam . sepuluh minit ade kot ! huhu . pastu da ah ade mslh ngan abahas . huhuhuhuhu .... sdey gilax .

pastu sesamapi jek online sume terbace blog seseorang yang tetibe post tosk saya . waaaaaa terharu gilax . tp dye post blog tu cz dye bace blog saya . untuk ape ? rasia kan ajeklah . malas nak panjang cite . huhuuhuhu . btw xnk kesa sgt sal tu . if dye ingt dye cri ah . coz 4 what kite yg k lebey2 tp dye xkesa pon . so i dont mind sgt pon . ok ? relax take it easy :)
 

12/19/10

aku lagik terkejut :(

0 comments
sape aku pada diri mu ? waaaaa jiwang lak petang2 ni . tp benda ni aq utus kan buat seseorang yg aq anggap seperti adik . adik ke ? adik lah wei ..... dye telah pergi timggalkan aku sndri . ( bukanmeninggal ) tp ......... dye dah lain . lain sgt2 . aq rase aq da xnk aggp dye cm adik bleh ? bleh lah ek . dye pon dah sgt x kesa . sbok ngan org lain . aq ni sape jek kan ????


the other one is sal sorg pompan ni . name dye nazie TGg . search jek lam fb mesti jmpe . dye add aq 2 hari lps . so ok lah aq add . dulu dye wt hal ngan aq . skit maaf pon xde . aq ok ag . ingt dye add dye nk mntk maaf . tp makin sial pangai dye . mmg ah aq stress . dye le post kat wall fb dye sal aq . sial gile . dah ah pngai buruk lagi nk wt hal . patot pon bf ko lari xnk kt ko . bf ko siap msj kol aq ag ckp ko terok . huh ! btw ex dye abg agkat aq ah . ahakz. pasal xthan ngn pangai buruk dye tu pasal ah kene tinggal . tapi sadis wei . kene tggal cmtu jek . anta msj jek . hahahah .
tapi sbnrnye aq xde hal sgt . yg terkejut sgt tu sal adik agkat aku , adik ke ? dye dah berubah sgt2 . siap lam blog tulis cm2 sal org lain . aq x jelos terasa skit . tp skrg x kesah ah . dye da xnk aq pon xpe . aq le angkat kaki . ok ah . nak mandi . nti tulis2 ag ....... daaaaaaaaaaaa >,<

today :)

0 comments
not today but last day . it happen before 12 am . ahakz . and this post after 12 . mybe 1 or 2 o'clock . huhu ! nk cerita arini best lah jugak . tpi kepala sakit wo . kasot2 sume bau bangkai . nanti gaji nak beli febriz nak sray kasik wangi skit . pastu le hilang kan bau dan sakit kepala aku ni .

esok work ag kul 5 . best memang best sebab xpyh nk kene bangun awl2 tp masalah ken lik kul 1 pagi . lau keje cafe kene ot jugak smpi kul 1 . mmg sedap gaji masyuk tp penat kalah bangla . dah mcm hamba abdi dah . tp tu jek punca rezeki .
tapi entah lah . pastu abis jek keje ape ag main bowling . bak kate ery "kupon staff kan ade" alamak senang cite " STAFF KAN FREE " . best sgt . even enat dan asik jatuh jek mase main tapi ok ah .
aq semakin HEBAT :)

12/18/10

terpinggir atau dipinggirkan ?

0 comments
sejak dua menjak di semua dah berubah . ade aik baru lah , ade bf lah smpi ade yg rase tepinggir . tp org tu mmg sedang pinggirkan kite . kalu xnk ckp . le jek xpyh berangkat2 ag . org len jek text , kite ni yg konon ' AKAK ANGKAT ' lgsung senyap jek . ntah idop ke mati ke . kalu dah nyampah let me go now . xpyh wt org rase nk syg atau menyayangi sbgai adik . as a sister dye tetap akan syg seseorang tu yg di panggil adik even just adik angkat . 

stress jek cm ni . bile terbace belog ye tgok syg2 adik tu lah adik ni lah . texk asik tu ah adik ni ah terus secara automatik terasa beb ! . bukan jelos ke tp trase ah . org lain le jek ko text aq ni yg ko panggil akak ko wt bodoh jek . ko xnk xpyh ah . senang skit xpyh aq nk trase2 terpinggir ! atau memang ko nk pinggir kan aku ? senang cite cmni lah adik ek ! lau ko rase nak cari aku ko text ajek . xnk pon tape . i never TERASA TERPINGGIR lagi . 
salam sayangs from me  : syahidahaziz

12/14/10

friday day :)

0 comments
the last friday me and few frends going out to kl :)  hakz . msing2 xmsok keje sebab stress ngan si ros and the gengs . psl mulot dye habis berpecah semua orang . aku ngan amy sure ponteng . then gerak alam lam kul 12 . pastu amy kol kak ila . wayang skit then sadiq le balik . ain plak kejab nak ikot kejab x jd . tp last2 kiteorg gerak angkat dye kt umah . dlm kul 1 kiteorg grak kua putra . dlm ontheway tu kite org pegi angkat firdaus isa lak kat kajang . pastu trus pegi ts . parking sume then JENJALAN !

now were start our journey . hahahaha . snap2 pic sume skali tersempak ngan hisyam ! OPS ! dye yg nak jumpe . so jln2 ah . msok sungai wang ingt nk bli bju . tp jln2 jek nek atas mkn . pastu kuar msok lak low yat . karoke smpi terbang rm100 tp x kesah ah sbb best . lps tu kua pavi lak jln2 snap pic sume . balik penat dah .
the bst thing is semua orang happy walaupon penat sgt2 . esok masok keje buat muke cibai jek . hahaha tp beita baru ialah si ROS tu kene buang :)

12/6/10

kesepian :(

0 comments
setelah sekian lame menghilang akhirnya saya menip semula . hilang kerana terlalu sibok dengan kerja yang tak seberapa . rindu sgt nk menaip . mcm2 jadi spnjg aq x menaip ni . yg indah dan yang buruk . tapi setiap benda yang jadi itu ketentuan Allah .

btw nk ckp skit sal adam yg kichen staff tu . dye da ok skit . x cm cibai dah . dye dah ok skit . tapi skit ajek . pastu budak2 keje slalu gado2 . mmg salah dorg . da ah x wt kerje . menyusah ka orang . pastu sal am lagi . stress jek . rase nk bunuh diri pon ade .

11/25/10

change :(

0 comments
when we got someone special we already forget someone ( not all but some people ) . this is bout some one . dye ni selalu pentingkanboyfriendsdarioranglain . kadang2 pkir dye trok but is happen now . nk wt cmne just terima jek la . jgn smpi oneday dye dtg mntak tlg or nangis2 kat aq mesti mase tu aq wt bodoh . ahakz :)


btw : the pics mase kat kedah akan diuploadkan dalm few days lagi :)

11/24/10

kedah :)

0 comments
adew banyak story sal raye ritu mase pulang ke kampung di kedah .
tp x sempat nak menaip pon .
bz sgt2 .
jika ade mase lapang saya akan menaip untuk anda .
yang pasti ini sejarah :)

11/11/10

panas =='

0 comments
memang panas ni . bukan hari yang panas sebab arini ujan disiang hari jadi cuaca sejuk2 ajek . sekarang wa ( care si naz cakap ) tengah panas ngan seseorang . name jek kawan tapi tak lah rapat sangat . dye ni poyok jek . cam dye sorang ade KEKASIH HATI dlm dunia ni . dok berkepit jek . tapi wa x hangin sal tu sebab lantak ko lah . mslhnye dye wat sial ngn gua . dye le wat palat . lu pikir wa kesah ? wa x kesah . kekasih lu yang gurau2 ngan wa bukan wa yang terhegeh2 . lu le wat muka sial pulak . bangsat betol . siap jajar kat budak2 wa nak ngorat kekasih lu . kekasih wa nk letak mane ? bodong betol . wa xnk lah kekasih lu . dye pon sikit hari taknak kat lu . lu tunggu jek time tu wa GELAK terok2 kat lu . baru tau lu tu barua :)

semuanya beruah . OMG :(

0 comments
biasalah hidup sebagai manusia di bumi Allah memang sering berubah . mengikut kata hati , mengikut perubahan , mengikut situasa , mengikut nafsu . kadang kite sering melakukan perubahan yang kadang2 tak nampak dimata tapi terasa di hati . seperti berubah dari JAHAT ke BAIK dari KWAN ke LAWAN .

perubahan seseorang mungkin juga akan membuat kite terasa di hati . membuat kita menangis sendri . tapi itu ketentuan diri seseorang . terima dan doa banyak . seperti kite rase dye tak sayang kita lagi .

tapi sebagai seorang yang tabah dan cekal terimalah perubahan seseorang itu dengan positiv :)

11/8/10

oh abg chef

0 comments
ade ah sorg abg ni chef kat tmpat saya keje . dye ni asl jek pndg saya nk marah . muke glabah pgai setan . ade saya kesah ? memang tak ah . lntak ah nak ckap ape . saya tak kesa ah . tak suke suda . saya sejuta kali tak kesah

si kapel

0 comments
ade ah sepasang kapel ni . aku knl sgt . memang kenal ah . dorg ni x ah cm org lain . tp dorg ni sgt poyo . yg xle blah tu dorg ni suke jek gado2 . ari tu dorg gado sampai laki ni naik tangan kat pmpan ni . sgt teok . aq seyes x suke . tp pmpn tu still ag tadah , hadap pmpn tu . seyes kot . siap aku cakap jgn dekat ag dye le marah . dye le cakap yg " jangan campur le tak ? " sumpah pasni aq x amik tahu dah . ko hal ko aku hal aq!


11/6/10

blog :(

0 comments
sudah lama tidak menaip . nanti bila ade masa saya cite2 . banyak story . sal abang chef hensem+poyo , sal bf pukul gf . sal abg kasik mkn free and sal boling . nti ade time saya taip . bye ~~~~~~

10/29/10

lelaki itu = sampah

0 comments
before nak tutup mata tok harini nak story skit sal some guy ni . dye ni tak ah bgus sgt . no spm no pmr . just got upsr . but benda ni x lah jd mslh sbb aku x hina pon manusia cm gini . mslh sekarang dye bajet bagus sgt . pdhl kecik ag . gelabah jek . cm bagus gilax . suke jek nak pggil org LEMBU , SAMPAH .ingat org tu hape . pdahal yag LEMBU yg SAMPAH itu dye . seyes kuang ajar . aq kenal jek dye . kenal sgt tapi x rapat pon . perlu ke rapat ngan mulok CILAKA cam ni . seyes geram . mybe dye nak dpt populariti murahan kot . pasal tu dye selamber jek gelar org cam tu . just takot nanti one day org bunuh dye tepi jalan cmpak lam SAMPAH atau sorok kat KANDANG LEMBU . baru tahu . seyes !


to engau P*%H : tolong jage pertuturan anda sebab ia akan memakan diri anda sendri . ingat lah pepatah melayu mengatakan KERANA MULUT BADAN BINASA

10/28/10

0 comments
rase dah lame tak menaip . beselah bz cam2 kerja nak kene wat . bangun pgi mlm bru tido ( memang manusia begitu kan ? ) ahakz . penat sgt2 . smpai pc pon x smpat nk kasik panas skit . arini ade kesempatan nak tulis lah kasik dye update sikit belog ini . so beberapa hari yang lepas saya sangat bz smpi tak smpat pun nk update . mmg x sempat . no time bak kate mat saleh . diharapkan semua kengkawan bahagia sentiasa . dan tak lpe buat KAK ANOI tersayang . TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH sebab dpt baby baru . si nonet YANA namenya . ahakz .

10/24/10

unline .

0 comments
disebabkan ko tak percaya aku kau suruh kawan2 kau jadi sepay an ? huh ! yang sepay kau tu pon bngok jugak pegi kasik tahu kau . sekarang ni kau yang nak belah an ? fin2 . aq pujok pujok kau marah2 ag . sekarang aq malas nak pujuk . pegi lantak kau . nk putus kan ? FINE ! pasal UNLINE ajek kau nak PUTUS kan ? ok kite PUTUS !

10/23/10

dangdut or retro ?

0 comments
sedang mengonlinekan diri di fesbok tetibe dpt link dr ZOOL @ PERURUPINK saya . btw dye ade gf da ek . hahaha . dye anta link kat wall saya . siap tulis ag "IDA DENGAR NI" . dengan rase tak brape teruja saya pun pelay ah video tu . padahal dah tau lagu tu . haha BULAN CINTA lagu nye . perlu ke perurpink bg saya ? untuk tidak mengkecikkan hati nye serta merealisasikan hasrat nye saya pon dgr smbil xwt ape2 . erti kata lain tengok ajek video tu ..

da abis tengok saya komen ah . saya tulis " PERURUPINK DA MINTA DANGDUT . CAYALAH , WALWEI WALAWEI " tetibe dye balas balik " PERGH ! RETRO KOWT LAGU NI " hahaha . masalahnye adekah lagu itu RETRO ? atau dye salah fakta mungin saya tak tahu seni muzik ? hahaha . kerana di sebelah video itu tertulis dengan jelasne bahawa "THIS IS SONG THOSE WHO LOVE DANGDUT" . so adakah lagu ini lagu retro ? atau saya masih buta seni muzik ? hahaha . ape pon perurupink semakin minat lagu yang ke arah itu :) keep going perurupink . saya sokong anda :)

10/22/10

takraw :)

0 comments
balik jek dari jalan lam kul 9 camtu kendut ajak pegi main badminton . aku pon OK jek ah . ela satu satunye adik yang aku ade . so layan jek ah kerenah die .. so pas jek turun aku pegi kedai . tanye topap  bila leh masok . sesudah kekedai aku pon pegi ah main badmintan . tapi gelanggang sebelah ade budak2 main takraw .

aku dah penat main badminton aku stop ah . sambil tengok budak2 main takraw . aku tak kenal pon bebudak tu . ade ah 2 orang yang aku kenal . tu pon tak rapat . usha punye usha upenye budak2 tu baru FORM 2 .kecik ag . kecik sangat . ingt dah FORM 3 ke . sebab sangat besar kot . and salah seorang dari budak budak ni aku terADMIRE lak . sebab muke dye sangat sangat susah nak senyum . kalu tengok memang dye takkan senyom . tapi bile dye senyom sweet gilax . haha ( OPS SHIDA JANGAN GATAI ) . tapi budak kecik kot . suke tengok camtu jek .
and dorang pasan NET kat batng besi and sebelah lagi katu . tetibe dorang main kayu tu patah . mengekek aku gelak . tapi gelak cover ah . walaucammaepon aku tetap respect kat bebudak tu . dorang pegi cari kayu lain tuk jadi pengikat net . dorang tak putus ase kot .
and tok sebay dengan dorang memang tak nafikan dorang sangat hebat :)

abang bas hensem

0 comments
petang tadi keluar . nak pegi jenjalan so kene pegi tunggu bus . time jln tu nampak bus nak gerak dah . aku pun beria lah lari cam orang kejar penjahat tu . aku lari jek ah . tetibe abang driver bas tu nampak . aku ngan konfident nye nek ah bus tu . aq pon bayar dan abang tu menghulurkan tiket bus .
tetibe dye tanye aku nak p mane . aku cakap ah alamnda . jabgi dye cakap " eh2 dik . abang nak p presint 15 ni . " aku pon turun ah dgn muke rase nak nangis nye . dye pon ckp ag " terima kasih " . waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . malu gilax ni . dah ah abg tu hensem gila . first time jumpe abang bus hensem cam tu . le lak wt malu dpn dye . hahahaha / 
BTW : abang ! semoga kite bertemu lagi :)

10/21/10

AD+IZ

0 comments
novel ni sangat sangat best . serius best . seronok sangat bace . sampi nak bace banyak kali . now saya masih menelaah novel ni untok kali ke4 . walaupon mostly dah tau story lam novel ni tapi exicted setiap kali nak bace . korang le dapat buku ni kat MPH or book store terdekat . try read and feel it .seriuse best :)



10/20/10

dadah pembunuh

0 comments
disebabkan perempuan SPM . kwn saya amik dadah ! perlu ke ? tak perlu begitu . disebabkan seorang perempuan yang tak bagus tu kamu amik benda ni ! i hate that . really . apesal kamu ni ? tak sayang diri ke ? kamu tahu tak dadah tu PEMBUNUH ? 

saya masih terpikir kenapa masih ade lagi lelaki begini ? kenapa perlu ade dadah dalam dunia ni ? kenape perlu ade perasan kecewa , patah hati ? kenapa ? saya tak suke dadah . saya tak suke kawan saya amik dadah . saya tak suke .

10/19/10

kamu

2 comments
awak . saya rindu awk saya rindu awk sgt . banyak benda yang saya rindu pasal awk . saya nak awak . awka mesti nak saya jugak kan ? awak da bz sekarang . awak xlyaan saya dah . awk wat tak tahu pasal saya . saya rindu awk . kenape orang lain tak macam awak ? saya taknak dorang sebab saya nak awak ajek .

saya  rinduuuuuu sangat kat awk .
- saya rindu nak pelok awak -
- saya rindu nak tarik idong awak -
- saya rindu nak *&^% *&^% awak-
- saya rindu nak @%^& &^$%@ awak -
- saya rindu nak makan dengan awak -
 - saya rindu nak suap awak makan -
- saya rindu nak jejalan dengan awak -
- saya rindu nak cubit awak -
- saya rindu nak cakap I LOVE YOU SAYANG kat awak -
- saya rindu nak gadoh dengan awak -
- saya rindu nak kene marah dengan awak -
- saya rindu nak lepak dengan awak -
saya RINDU semua pasal awak . sebab awak jek yang ade dalam hati saya selain KELUARGA TERCINTA saya . saya harap awak pun begitu . sebab saya hanye ade awak dan keluarga saya sahaje :)
















p/s : saya tahu akak saya akn bace post ini dan berkata " syid ko jangan jadi camni ah . macam murah gila .laki berpesah kot " mungkin itu yang akan dye cakap . tapi saya tak perduli sebab ini blog saya . dan dye tak penah nak rase ape yg saya rase . so ? SAYA TAK KESAH !
0 comments
semalam ade post blog sal lelaki yang poyo ni ! tapi terpaksa delete atas sebab2 tertentu . tapi aku masih ag benci dye . benci sampai sekarang . lantak ko ah . yang penting aku benci kau . and aku takan jumpe kau even kau kawin pon aku tak pergi . sebab aku memang sgt benci kau !

10/18/10

sayang

0 comments
harini kamu mula kerja kan ? kamu dengan pening pergi kerja same2 kan ? ho ho ho . bgus nye kamu dah kerja . xpayah dok tidor jek . nanti gaji jangan lupa kasik i makan sampai muntah ek ? keje elok2 tau ! jage diri . jangan nakal nakal tahu ? jangan ngorat pompan lain walaupon dye umor sebulan , budak tadika , sepupu atau janda orang ! ho ho ho . sayang awk sangat dan tersangat

10/17/10

RINDU !

2 comments
rindu gila kat kau keding . serius rindu gila . tapi nk wt cmne . aq phm uh . mesti kau benc aku an ? tape aq redha . aq tetap syg kau smpai mati . kau kau dan kau ajek lam ati aku . 
tadi pegi umah TOKSU sbb hafiz smbot beday setahun . so ade ah bakar bakar ikan and mkn cam2 . termasok kek aiskrim . sedap ah gak aku mkn skit jek . sbb memang tak mkn kek . tp ikan bakar aq bedal byk ekor gak . muahahaha . yela aku yg tolong bakar aku tolong sentap jugak . tetibe kwn paklang datang . so neksu suh aq jempot dye makan . tetibe paklang ckp pggl jek ABANG AM . muahahaha . aku pon pegi ah kat dye aku ckp " abang am . paklang suh makan kat dalam " dye pon cakap lik " ok : dgn snyuman yg manis . hahaha . tengah menari2 kat luar ngn paksu ngn paklong tetibe si madia ckp kt aku " dik dik name dye same ngan nme pakwe adik . am tu . tapi x ah hnsm cm pakwe adk . ape ag ngort ah . hahaha " aku pon cakap ah " am meh sni meh . sayang dah siap kan nasi ni " tetibe abang am tu pandang senyom2 . hahaha . geli siot . perasan jek . tapi kan ABANG am x cam AM KEDING aku . sbb abang am berisi skit dan sgt sgt sgt tinggi . pastu dye ade jangok yg sgt tebal . x putih sgt pon . peramah gila . am keding pulak kurus gila cam lidi . pastu tinggi skit dr aku . bulu kening sangat lebat . putih jugak ah dan sgt sgt pemalu dan pendiam .tapi persamaan dorang just pada nama dan moto . hahaha . moto same ex5 maroon :)

so disebabkan abang am tadi aku tibe2 teringat am keding . rindu dye sgt . da lame tak bersua muka . bercakap dalam tepon pon jarang . erm :( nanti ade mase nak pegi jumpe keding . RINDU !!!!!!!!

10/14/10

BORED !

0 comments
sumpah aku BOSAN . ari2 aq wat benda yg same berulang kali . rase nak mati jek ! bule ?

10/13/10

nabila syafiqah

0 comments
nabila syafiqah . seorang gadis yang sangat sangat manis semanis namenya . puya kekasih hati yg setia sejak 2 tahun lepas . masih mempunyai rasa sayang terhadap si kedingnya . berusia 19 tahun dan masih memperjuangkan hidup di uitm . sangat baik dan peramah .

perkenalan kami bermula seperti biasa di FACEBOOK . kenal ngan bf dye dulu sbb b dye one of idham's frend . knl bf dye pon mse dtg OPEN HOUSE umah aq . so dr situ kiteorg kenal dan berkawan . lame2 nabila pon terADD aq . muahahaha . kiteorg pon knl2 .
and selasa lepar kiteorg DECLARE jadi SAHABT BAIK :) . dye ckp dye suke kwn ngn sy sebab sy cool dan sempoi . sys pon begitu :) i love you nabila . kamu the best :)

10/12/10

operamini :)

0 comments
mungkin ramai manusia yang dah tahu pakai benda ni . boleh online FACEBOOK free . aq pon tahu jugak . dr dulu ag aq tahu tapi xpenah guna pon . bukan sbb malas guna tapai benda alah ni slalu bazirkan kdt aq jek sbb aq donload on hp . then kdt mmg pkai byk . siot jek . tp still xle pkai gak . so mule aq dah give up dah . xnk guna dah . tp bile dok luar jek bosan . xle nk wt pe . atlest le online .

hari aq ty gak wt . byk kali kot . tp xle jugak . aq mmg stress ah . aq tulis kat wall fb . mmg ah ade yg kasik komen . aq cube gak . last akk angkat tersayang yg ajar . aq try try try . dan sekarang AKU BERJAYA MENGGUNAKAN OPERAMINI :) 
msti korang tak kesa an ? sbb korg da le pki . aq cm batak jek bru pakai . tp aq  peduli ape . korang boleh aq pon boleh . cume lembab skit . tp aq gembira sbb dah boleh pakai

10/11/10

perempuan gila !

0 comments
OMG ! ade perempuan gila yg tetibe kacau idop aq . yeay aq add dye lu just being a freind . tp taktahulak bf dye cam GAMPANG tu le bgtahu aq EXGF dye . BANGGANG betol ko ni . aq taknak bg tahu awek ko yg x brape nak LAWA tu aq ex ko . sbb aq xrse kite KAPEL pon .

ko sgt sgt sgt menyusahkan idop aq . pastu nk ajak gado siap ajak kwn ko . eleh . ko sorg2 takot an ? ag pon aq m,ls nk gdo ngn ko . sbb ko tu UNDER AGE ag . kang org ckp aq x matang lak . agpon setakat nk gadoh dgn ko becoz seorang lelaki yg bru ko knl tu huh ! xpyh . x layak kot ! sbb ko baru kenal laki tu .. aq dah muak lyn pangai sial jntan tu . so BEWARE . aq diam bukan sbb aq takot tapi sebab ko tu UNDER AGE!

10/9/10

ayam dan selipar :)

0 comments
the title is trouble rite ? macam entah ape2 jek kan ? ini adalah anta ayam dan selipar . kerana mereka jugak adalah manusia biasa . seorang lelaki dan seorang perempuan . meraka bukan lah kapel tetapi menjadi teman rapat yang gila gila dan sangat suke ketawa . 
kenapa ayam dan selipar nama diberi ? kerana tak perlu tahu . itu adalah nama yang telah wujud sejak azali . hahahahaha . mereka sangat suka gelak sehingga tiada kata2 yang dapat diungkap kerana mereka hanye ketawa sahaja .

tetapi ! keakraban mereka juga boleh menimbulkan syak wasangka diantara kenalan serta sahabat lain . ini menyebab kan mereka terpaksa menyekat pergaulan itu :( tetapi si ayam masih bersyukur kerana si selipar masih melayan di degan baik dan gembira

new frens but never end :)

2 comments
ho ho ho ho ho :)
write with beautiful smile . ahakz . sbnrnye nk bagtahu kat korang something .
PENGUMUMAN PENGUMUMAN !
saya dapat 2 new frens . n were become a bestofren ever . mereka sangat baik dan sangat sangat  sangat cantik serta comel . perkenalan kami bermula dari FACEBOOK . seyes dorg mmg baik gila . mmg syukur gila dpt kwn ngn dorang .
 
KEPADA MAYA DAN BELLA 
no words can show how much i happy now . really glad to get both of u become my lovely frens . and i hope our relationship will ends with the beautiful of life . i hope both of u like it :)
 
THEM :)

10/7/10

lelaki itu !

0 comments
tok yg ke sejuta kali nye aq memang tak layak untuk ko . memang aq x bagus tok ko . memang aq x baik tok ko . jgn disebabkan aku yg mmg tak bagus ni ko gadoh ngan kwn ko . ade sebab kenapa aku cm gini . tp ko tak buley terima kenyataan . ko pikir marah ko maki ko ajek . 

dan untok kesejuta kalinye kite tetap akan berperang . selama dua tahun ni tade yg baik selain bergadoh . kan aku dah ckp ko akan sakit ati bile ko dgn aku . tp ko dgil . ko nak jugak . ko pun sush nak brubah . aku pon same . bnda tu akan amik masa yang lama .
ko xle sabar . ko xle tunggu . ko masih cerita dan cakap bnda yang sama . ko tuduh aq tp aq relax jek sebab aku mmg relax . ko tak tahu cmne aku syg ko . walaupon ko ckp aq lyn ko cm binatang aq lyn ko cm xde ati prasaan aku lyn ko cm kejam sgt . sbb aq dah penat ! penat tahu . aq tak tahu npe kite baik sbb itu . lps dr itu kite akn gado gado dan gado .

cukup ah semua ni . dah penat . ko aggp jek ah kite nothing . ko ngn kwn2 ko pon aku x lyn .
ni lagi baik ! ok ? maaf sume salah aku . aq tahu ko bace belog aku . kan ? so aq x pki hp . aq bg mak aku jek gune hp aq . xperlu kol xperlu msj . sbb aq dah mls ! byeeeeeee

kotak !

0 comments
ops ! sblom nk ending story 4 today . i got new news . muahahaha . the title is KOTAK . as we now KOTAK adalah sesuatu bnda yg le dijadikan pelbagai kegunaan . antaranya ialah tempat simpan brang . tempat lapik tidor bagi mat2 kuyup . boleh jugak dijadikan kipas ketika panas . dijadikan lapik ketika berkelah dan sebagainye .

TETAPI . ade jugak rakyat malaysia yg sgt menjimatkan wang mereka demi kepentingan peribadi .benda di baru jek TERNAMPAK depan mata petang tadi . mase ONTHEWAY balik dri KG PANDAN . mase tu saya bersama madia dan sister syahirah on road nk going back to home . so kereta mmg ah banyak atas jln raya . tapi depan kiteorg ade sebuah lori . lori ni nye no plat ialah BHM 9629 . if korang jumpe kat mne2 bg tahu aq same ade no plat dye dah bertukar ke belom . kerana lori ni telah MEMANFAATKAN kotak sebagai penganti no plat dye yg ROSAK atau mungkin TERCABOT . mmg sgt2 jimat kerana kotak mmg adalah kegunaan pelbagai . kepada tuan lori ini SILA GANTI NO PLAT ANDA SEBELOM JPJ MEMBUAT PEMERIKSAAN :) saya rakyat PRIHATIN .



0 comments
kakak ! i LOVE you :)
toink toink . this is my lovely sister . name nye fadzlina fadzilah . umr dye ??? teeetttt ! tak tahu . hahahaha . tahu lah . gurau jek . dye sgt sgt sgt baik . penyayang kot . aq syg dye sgt2 .. even dye bkn kakak kandung tp aq syg dye sme cm aq syg fmly aq . we never see each other but were like know each other well . she's a good sister ever . tak penah marah aku beb ! ( blom nak kene marah ag ) tp dye mmg baik . hope dye x brubah cm adik angkat aq tu . OPS ! knon jek adik angkat ek . hope kite kekal cmni smpi bile2 ek kak ! I LOVE YOU :)

10/6/10

adik !

2 comments
salam ( arini baik skit ) hahaha . btw sbnrnye nk story sal ADIK . not my adik kandong but adik angkat . she's bad . really ! now i hated u lah . teremosi lak . haha . ok story dye cm gini . aku de kenal sorang budak ni . lebey kurang setahun lepas kot . camtu ah .yang penting dye add aq dalam MYSPACE . bukn aq yg add dye . ofkos dye mude dr aq . nme dye tak perlu tahu . sbb aq mls nak amik tahu . hahaha . 
 
ok . story dye cm ni . mule dye yg teringin sgt nk wt aq jd akk . so aq terima sbb aq rela . s now aq syg dye cm adiq . seyes syg gila .tp dye lyn aq cm GAMPANG . huh ! susah tol . dye brubah sejak adenye kasih syg . cam dye sorg ade kekasih . orang lain pon ade jek . ok jek . tu aq berapi tu . sombong gila . menyampah ah aq . x gune aku syg dye .
now ! aq da x amik kesah langsung . lantak ko ah . ko cari aq baru aq layan lau x kim salam aku nk cari ko . aq bukan nk sgt . ko yg beria .so pikir ah sendiri .

MAGIKA !

0 comments
 
based on tajuk mesti ramai yg tak kesah sgt an ? tp aku kesah . ade aku kesah korang tak kesah ? hahaha . ok ! mungkin ramai yang dah tengok cerita ni . walaupon aku tahu aku ni orang yang antara paling lambat tengok cerita ni . hahaha . tapi tape aku tengok gak . sebab madia yang belanja . aku pon ON jek ah . kiteorang tengok kat alamanda jek GOLDEN SCREEN CINEMA je . arini kan murah sikit harga wayang tu . baru RM6 jek . so madia pon belanja ah . kiteorang 4 orang semua . aku , madia dan 2 orang lagi kawan . tak perlu MENTION sgt dorg sbb kang ade lak yang wat pasai . mklumlah dorang kan ARTIS . kang tersebar lak gosip2 liar yang boleh membunuh kerjaya mereka . hahaha . 

sbnrnye nk stoy morry sal cerita ni . tak ah best sgt tapi OK lah dari terok kan . cerita ni pon 1JAM30MINIT jek . ade ah lebey2 skit . sbb slalu cerita dalam 2 jam or lebey . tp cerita ni sekejab jek . cam x puas dok lam wayang tu . tp le gak ah menggigil sejok punye pasal . dorang bukak aicond kuat sgt . nk kasik org mati sejok kot lam tu . hahaha . story cerita ni cam korang sume tahu ah cerita sal rakyat malysia jugak . antaranya PAK PANDIK , MAK MANDIR, PUTERI GUNUNG LEDANG, HANG BERSAUDARA, NENEK KEBAYAN, MAHSURI, ORANG MINYAK, 7 PUTERI CANTIK, BADANG DAN NAGA TASIK CHINI . tp x ah best sgt .. skrg nk tggu cerita JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2 . esok keluar . mari ler tengok beramai2 :)

jejaln tanpa henti :)

0 comments
hari keje aq jln jln dan jln jek . smpai nak tercabot kaki ni . hahahaha . tp syok 2. byk bnda nk story smpi kene post 2 page . now kite start from one ok ?
mule2 aq kua ngan madia pegi KAJANG . sebab nk tukar BUMPER kete dye yg dah pecah akibat dye jln dlam gua . hahaha . gurau jek . tak tahu cm ne le patah . pdhl kete baru kua 4 bulan tp dah jhnm . xphm tol . so sesampai jek kedai SUPER STAR kt KAJANG tu kiteorg pon parking ah . then madia jmpe ABG AYU kt kdai tu settle sume then dah start dah tukar . bnda x ah best sgt . but ni pic yg smpat aq snap . wt tetapan :)



after kiteorg tukar BUMPER . kiteorg terus pegi ALAMANDA . sbb itu yg pling dkat dgn umah . nk tgok wayang . kiteorg pegi beli tiket dulu . lepas dri tu baru teringat yang BURGER KING buat sales kalu beli soft drink bleh bli burger WHOOPER dgn harga seringgit .ulang sekali lagi SERINGGIT TAHU ? WOW ! sgt terkejut . sgt sgt sgt syok . tapi kan orang gile ramai . ramai sgt sgt . beratur sejam bru dapat . tapi kiteorg orang yg agak terakhir jugak yang berjaya dapat beli burger dgn harga SERINGGIT . akibat stress dah penat beratur lama sangat sempat jugak snap pic rakyat malaysia yang beratur kat burger king tu . sangat ramai ok ! ni hasilnya :


  
sangat ramai . ni baru suku darinya . belom semua skali :)

10/4/10

0 comments
 as everyone knoe . me and EJ got new nicnames . both of we got this nicknames when we're chatting on fb . ahakz . name pggilan ini telah diketahui oleh sahabat handai serta rakan taulan yg mngenali kami . mungkin ade segelintir manusia yg berasa pelik atau berasa jelos dgn keakraban kami . tetapi kami hanye menggunakan nicknames ini hanye didalam fb . kerana belom pernah lagi menggunakan nickname ini di depan mata kerana tak nampak2 si EJ ini . haha
nickname kiteorang mungkin agak pelik kerana kami adalah SEBAYA . pemberitahuan lagi kami adalah SEBAYA . kami menggelarkan diri kami sebagai CIKGU dan ANAK MURID . kerana ia terjadi dgn sndrinya . hahaha . yang pasti EJ adalah si CIKGU dan SAYA adalah SI ANAK MURID .
so were borak2 ag td . ckp sal ape2 jek ah . mrepek2 tetibe aq tertanya soalan yg korang sgt2 bese tanye . bukan aq sorang dalam dunia ni yg tanye soalan tu . boleh dikatakan 1 dunia tanye soalan ni . yg membezakan mungkin bahasa ajek . hahaha . oleh kerana itu kamu sekalian manusia hayatilah chatting ini :)
ME :haha . cikgu dah mkn 
EJ : makan roti jea
ME : ooo . diet ke ?
EJ : hahaha . da terlebih diet nie
ahaha
ME :hahaha . cikgu ! ajar ank murid diet le
EJ : boleh jea . tiap kali ada masakan kat umh tu , harus laa beri cikgu makan . aHahak
ME : mule2 nk wt pe . ala nape begitu
EJ ; hahaha . mcm tu lagi simple laa . cikgu memang kurus . ta payah diet ma :D:D
ME : ala . abis anak murid nk diet cm ne
EJ : alaa . kurang kan jea makan . tp jgn smpai kelaparan sgt . anti kena gastrik plak
ME :  huhu . da kurg pon xle . cm ne ?
EJ :  cuba laa skit lagi . meh sini biar cikgu sedot lemak2 idah tu . hehe
ME : da try da . penat kot . smpi lapa . tak kurus gak . selain itu ? . muahahaha . sedop smpi abis
EJ :  ok ok . meh sini . cpat :>
ME :  hahahaha .  merepek ajek cikgu ni
so kami memang selalu sgt2 merepek . sehingga kami tak sedar kami semakin merepek  hahaha . btw TENGS CIKGU U MAKE MY DAY IS FUNNY AND FULL OF LAUGHING :)

selipar dan pening

0 comments
ok ok ok ! semalam aq pegi mkn mkn free di rumah jambu . then aq lepak smpi ah memalam .
tetibe sesampai ajek umah jambu aq tengok sangat ramai orang . kwn kwn jambu sesangat ramai . lan, pening, azrin, paeh, ude, najib, ayang, dan ramai ag . 

at the same time dorang  sume dah abis makan . dorang semua sangat sangat pelahap semalam . mkn banyak sgt smpai berkali kali . muhahaha . gila tak brape nak malu .kalu den msti malu sgt dan tersangat . 
dorang semua lepak luar termasok ah si PENING dan saya jugak diluar rumah . tetibe dorang semua nak balik aq pon wat ah tak tahu ! TETIBE ! TETIBE ! dan TETIBE ! pening menjadi BONGOK . cm org HILANG ANAK . serius lawak doh muke dye . hahaha . sebab dye sedang MENCARI SELIPAR dye yg HILANG haha . sbnrnye ZARUL yg SOROK selipar dye . tp dye cari cam org gila . mmg sangat LAWAK . sebab MUKE dye ngan GAYA dye cam orang gile tengah nak jadi NORMAL . hahaha . last2 dye jumpe selipar dye . OPS ! mak jambu yg JUMPE . mmg sangat malu . kalu aku msti dah terjun ajek dr tgkat 9 tu . da ah ramai . sedare jambu kwn2 jambu kwn2 akk jambu . hahahaha . lawak oh lawak . SI PENING memang LAWAK !

10/3/10

seronok but hurt !

0 comments
1: kua ngan mereka :)

2 : mkn airskrim mcd dgn mreka :)
3 : si budak kecik pakai rmbot palsu pompan :)

4 : si kecik bkr rokot tp api menyala besar :)
5 : firdaus tggal kn aku cam gitu jek :(

6 : going to am's house dan makan makan makan :)

7 : going back with the noot in mood :(

8 : gado gado dan gado :(
9 : ic hilang tanpa warning :(

10 : abg hensem kasik ic saya balik :)

10/2/10

wall sticker :)

0 comments
semalam saya bersama sister pergi alamnda . around 5 something . pergi amik MUMMYJUE then gerak teros ke alamnda . sesampai alamnda kiteorg cm bese ah round round the alamanda . muahahaha . smpi mummyjue xlrt . dye kn mengndong . nk branak dah . takot oh terbranak kt alamnda . jenoh kang .so lps maghrib bru anta jue lik .

ONTHEWAY BACK HOME saya tetibe teringat akan bahawa hari ni hari JUMAAT . jadi jumaat is PASAR TANI DAY ! . saya pon ckp kat akk lets go go go to psar tani . haha . sib bek dye ok :) sampai ajek pasar teros park kete n round round the pasar tani .tengah2 jalan tu ternampak STICKER yg tampal kt dinding tu . pastu ops ops ! termasok lak kedai tu . usya2 . pastu jmpe sticker owl yg sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt comel . tersangat lah comel . pastu kiteorg beli . dr nk beli 1 teros amik 6 . tp tak same corak . lelain tahu lau same kang cam bodoh lak . hahhahaha . tp kotim lu ngn makcik tu 6=rm10 . pdhl 1=rm2 jadi kami terjimat pulak rm2 . hahaha . pas ajek bli bnda tu jln2 jab then teros balik .

sesampai di rumah saya terus kemas bilik . sebab sebab nk tampal sticker tomei tu . hahaha . cari port sume dan bermula operasi MENAMPAL STICKER TOMEI :) . jadi kami pon mule melakukan kerja2 menampal . mule2 agak sush sbb dye xnk melekat . tp lame2 dia menjadi senang . dan kami berasa sangat gembira .setelah tersiap menampal kesemua nya sa telak mengsnap gambar dinding baru dan ini adalah hasil nya :)




 
ini lah hasil kreativiti kami si beradik pada malam itu  :) 

9/30/10

0 comments
kelmarin ade chat ngn EJ kt lam fb . cm2 kiteorg bok . sblm ni xpnh pon . hahaha . mybe dye dah mule nk jd kwn saya . seronoknye dapat kwn lagi . lepas tu da chat chat mcm2 ah kiteorg bork . wt lawak ah gosip2 ah maki2 org ah . smpi x sdr jam dah kul 2 . lepas tu saya tnye dye nape tak dtg umah mase makn2 . dye pin jawab cm gini

"pada hari raya ke -2
aku balik ke kampung halaman ku
masa tu aku ngah makan2
then aku letak fon aku
kat ruang tamu
pada stngh jam yg lepas
dorang semua na beraya ke rumh sedara mara dorang
aku na balik kl teros
tgl aa pak cik sorang2 kat umh
masa aku otw kat kl
aku baru ingt fon aku kat kmpng
then da smpai kl
aku kol mak aku
yg blom balik kl lagi
aku suruh dorang
tlg ambik kan fon
then aku sedar
mak aku ckp fon tak ada kat kg
tak ke aku berbuulu
tu pasal dorang lambat roger g umah idah
erkkk
-,-"

so . mmg kesian kat dye . dalam kelam kabut dye tu bleh pulak hp tercicir . tu ah nk sgt lik kl awl . kn dah dpt malang . cian ko EJ . hahaha

dedicate to BIEeyka

2 comments
i feel bad dear . im so sorry cz i make u sad . akk tahu adq kuat . akk tahu adq le tempoh bnda2 ni . putus bkn jln penyelesaian . cbe slow talk . i know u can . kalu adq syg bf adq tu . try to get along . try to understand each other .  i love u . akk xnk adq sedey . i always pray 4 u :)

9/28/10

idham mazlan

0 comments
he got a new gf now . i hope he will happy with new life . and i pray he will change . i know that girl n i closed with her . but she doesnt tell me bout that . did u scared couple with my ex ? huh ! u scared i knew it ? i dont care . serius i dont care . n i hope both of u happy n will be 4 ever n ever ;)

9/24/10

mood : feel badly :(

0 comments
semalam petang i got call from abah . he said bini nome was passed away . but really dont know what happen on her . then mak said "tapelah kite tunggu jek abah balik . tgok cmne nanti " . around 6 something abah was came home . then abah ask me to call cik zul ( my uncle ) . then i call but abah already call cik pozi ( arwah inlaw ) . after talking bout that mak said kiteorang kene pegi cz dye dah ckp . all of us . tp after mak bukak pose .
around 8 something kiteorg gerak ah dr umah . kol toksu sume then smpi slyg lam kul 9 something cz jem . really bad jem . so kiteorg mmg smpai awl sgt dr toksu and family . so masuk jek umah salam salam then lepak lua . mak ckp muke arwah brsih suci jek . alhamdulillah . moga2 dye dikurangkan segala2 nya dan ditempatkan di kalangan orang beriman . amin . arwah ade baby boy . it was 4 month n sgt2 muntel  comel gile . tapi tapi . sgt2 kesian kt danial sbb bru 4 bulan mama dah pergi wat selamanya . n people around arwah said dye sempat siap kan anak dye . sempat mandi kan anak dye sempat kemas kan anak dye . sempat everything bout her son . then she passed away . msti mse last2 minute dye nk pergi dye sgt2 sedey nak tggl kan anak dye . and when a husban come home dye tgok ank dye tgah ngis and arwah tgh terbaring smbil berkemban . mybe baru pas mandi . lepa tu dye pggl ambulans n ambulans just sah kan yang arwaah dah pegi . mmg sgt2 sedey . to family i hope korang sgt2 bersabar . Allah lebey syg kan mama danial dan semua bnda ni ade hikmah . Al-Fatihah ........


the second story is . mmg sgt2 lawak but really kesian to that boy . ok cmni2 . time aq akk abah n amat nga lepak kt lua umah smbil borak2 ade dgr sore budak nangis . the his mom pegi amik dye then maki2 . i dont know why becoz aq x knl pon sape pmpn tu . tp pnh tgok 2 3 4 kali ah . pastu mse dye berdiri dpn aku ank dye stil ngis2 . dye suh dye dgn cre sgt garang . anak dye ngis ngis dan ngis jek . dye geram dye TERAJANG anak dye . berkali2 smpai kak anje tolak pmpn tu n amik ank dye . sgt2 cian . budak laki tu lam umor 4 5 thn jugak ah . xpenah aq tgok mak sekejam tu dpn mata .lau spupu aku ke akk aku ke yg wt cmtu ak trajang dye lu . bodo tol . wat malu org jek . dpn umah arwah yg meninggal le lak dye wat pgai cmtu . ish2 . mintak2 aku bile ade ank nnti x wt cmtu .


btw : Al-Fatihah buat arwah yang telah pergi meninggal kan keluarga pada jumaat ( semalam ) . semoga roh beliau dicucuri rahmat dan si tempat kan di kalangan orang yang beriman . amin .  

9/22/10

rambot ??

0 comments
OH MY GOD ! my hair was very very very buruk rite now . huh ! disebab kan kecuaian pihak pemotong rambot telah menyebabkan rambot depan saya sangat2 buruk . adoi2 . nk menangis rase tengok rambot ku . apekan daya tadah aje , skrg kene kelua pakai cekak . sebab my hair was bad . i dont know how 2 repair my hair erm :( btw tengs to pemotong rambot . i was appriciate u :)

9/21/10

kenapa ??

0 comments
a few days ni mmg sgt sgt sgt membusankan . apesal ek ? adoi2 kdg2 tu mls nk pkir sgt . kdg2 hilang mood . dgn sape pun aq xlyn . tp jugak a few days ni si ajib ( kwn am ) suke sgt2 lyn aq . tp2 an dye sgt2 comel . jb2 aq upload pic dye .

ala x jsi ah upload . lembab ah . tp dye baik sgt2 . dulu slalu chat lam ym . pastu slalu komen lam myspace . now smbong lam fb . pelik2 . apesal ek ? huhu kdg2 dye lyn aq sorg jek . haha . sangat sangat sangat lawak .
tapi kenapa dye begitu . aku terpikir dan masih terpikir dan terus terpikir . erm . KENAPA ?????

9/20/10

duit raya . perluke ?

0 comments
huhuhu . ari ni sgt2 ngantok . bgn gile pg kerana ade interview di JABATAN AKAUNTAN NEGARA . so sgt2 penat dan ngatok . hilang semua rase gemenetar . hahaha . btw yg interview tu quit OK . tak lah nk wt aq marah pg2 . harap2 dpt lah krajaan . amin .

then pas lik dr interview mak kasik ampau . hahaha. xkn mak bg ag duit raya . estilah tak . aq dpt duit raya . rm10 kot .byk tu . ahhaha . yg tak bole blah syira paling gembira sbb dye paling tua . perluke kiteorg dpt duit raya ag sedang kan msing2 dah le kawin ? jawapan nye : peduli hape aku . orang bg aq ambik jek ah . hahahaha

9/19/10

kerana ONLINE

0 comments
tengs tu engkau laki . disebabkan aq mengonline kan diri ku ko buang aq . huh ! terima asih sgt . bodo  betol nk unline pon xbg . sume pon x bg . plik tol . nk aq lyn ko jek . bek jgn bg aq bekawan . so lntk ko ah . mls nk pjok . nk pegi kan ? pegi ah . aq xhalang pon !

9/18/10

makan free dirumah

0 comments

setelah 8 hari umat islam merayakan prayaan aidil fitri di bulan syawal akhirnya aq telah membuat majlis makan2 untuk sahabat andai dan kenalan . ramai jugak yang datang . bukn kwn aku jek . kwn madia, kwn syahirah, kwn syahiran sume dtg . mmg ramai gile . smpi mknnn tak cukup tok batch lain . hahaha .
kwn aku hadir sebyk 21 org . ramai kot . tp alhamdulillah jugak lah ade yg dtg . korang yang datang tu sangat sangat sangat terima kasih . yang tak datang walaupon dijempot pon terima kasih :) . aq x amik hati sbb aq tau lah sape aku an ? x cm org lain . huhuhu . btw this a few pic yg smpat di snap ketika majlis semalam :)
ni sahaja yang dapat ditunjukkan . bagaimanapun terima kasih korang sebab datang . makan free tahun dpn jgn lupa . datang lagi tau ! insyaAllah akan dibuat lagi :)

kembali lagi . again and again :)

0 comments
sangat sangat sangat sangat sangat lame tak menaip di blog tersayang . rase cam hilang dah blog ni . tp bkn ape . sangat sangat sangat sangat sangat banyak masalah yg dtg dan pergi selama aku tidak menaip di blog . seseungguhnya bukan disebabkan kehabisan idea atau ape . tetapi kemalasan yang datang tanpa diundang membuat kemalasan semakin terselah . dengan pelbagai masalah yang datang silih berganti ternyata makin lama blog ditinggal kan . 

kemurungan juga menyebabkan tidak lagi menaip . mungkin kerana masalah itu ini yang menyebabkan aku semakin makin lah tidah menaip di blog .

KINI ! setelah sekian lama memalaskan diri akhirnya aku kembali menaip di blog TERSAYANG . merindui blog adalah satu prasaan yang semakin teserlah . mulai saat ini akan ku titip kan setiap perkara yang ku lalui sepanjang hidup, setiap prasaan yang silih berganti hadir dalam diri dan setiap pergerakan yang aku jalani . 
dengan ini . blog ku akan di AKTIV semula :)

9/6/10

gone 4 a while

0 comments
sori guys . sy kene menghilang untuk beberapa ari . mybe since raya . cz my mum not well . so must take care of her . so nti i taip2 ag ek ? see u guys soon :)

9/4/10

bila raya akan tiba

0 comments
raya nak dekat dah . lagi beberapa ari umat islam akan menyambut kemerdakaan setelah sebulan kite berpuasa . tapi ade jugak manusia yang sampai lupa niat bukak puasa sbb exicted nak raya . haha pelik2 . pun ade jugak manusia yang tak puasa tapi nak raya cm dye jek yang puasa dalam dunia ni . nampak sgt dunia nak kiamat dah . antara nye org yg paling aku kenal . bukan sorang tapi ade beberapa yang tak sedar ag nak mati pon taknak puasa . kadang2 geram gak tapi nk wat cmne ko ngan aku kubur lain2 :)

ade jugak batal puasa stlh bersama ngn kekasih pun masih gembira ag . ya Allah . aq pon tak baik tapi belom ag macm tu . syukur alhamdulillah . mintak2 dijauh kan . erm . back to the topic . aq ade ah kwn ni . lelaki . nme nye rahsia . aq pggl dye W jek . tadi dye kol aq . sbb nk suh aq ajar doa BUKAK PUASA . bongok nye kwan . tu ah sal sbb lau x dok ngn mak asik xpuasa . ops mmg tak puasa . bile ade kat umah jek puasa . skali kene bace doa terkincit . hahaha . si W ni kwn since aq form one . ex kapel aq seminggu . hahaha . dye kol umah aq sbb nk tnye sal doa bukak puasa jek . adoi2 . lain kali jgn tipu mak . kan dah kene . amik ko ~ ~ ~ ~ ~ ~
btw R A Y A nak dekat dah :)

9/3/10

PERLUKAH ?

0 comments
hye guys :)
dah lme sgt asenye tak menaip dan mengUPDATE blog kan ? 
byk story but tatau nk start dr mane .
but im just thin smething .
huh ?
perlukah seseorang yang kita kenal sombong dan menggelabah sebab die ade kekasih hati ?
rasenye tak kot .
tak payah poyo sgt
org pon ade kekasih hati kot
i dont mind if u dont want me anymore lah .
cz engkau yang datang kat aku .
so think carefully .
plis lah wei matang sikit . jgn budak2 sgt .
benci tau ?
kau x suke ko belah .
aku tarahal .
ok ?
pikir2

8/25/10

bulu putih :)

0 comments
hola .......
bebulus sy suda ade bulu . . sgt2 comei . bulu dye wane putih . dah besar skit . dah pandai jlan . dah pandai mkn koci . dah pandai kacau adik dye . hahahaha . ni gmbr dye :)

8/23/10

sifat ku kembali lagi :(

0 comments
sgt malas nak edit blog . sakit kepala cam nk pecah + sakit pewot cam nk meletop . membuatkan diri menjadi malas nk mengUPDATE blog . so blog akn di UPDATE kan dlm mse terdekat .

salam sayang tok sume ^ - ^